Over ons

Digitaal fit in Veendam

Niet alleen fysiek fit blijven is belangrijk ook digitaal actief zijn en bij blijven is van belang

Web in de Wijk Veendam is in oktober 2010 gestart met haar activiteiten, onze vrijwilligers hebben in de afgelopen jaren ruim vijfhonderd vnl. ouderen uit Veendam en de regio wegwijs gemaakt in de digitale wereld en we zijn hier nog niet klaar mee.
Jongere mensen groeien nu op in die digitale wereld maar vooral ouderen staan vaak nog aan de zijlijn. Ze weten er soms (te) weinig van, zijn bang dat er wat verkeerd gaat of dat er wat stuk gaat aan de apparaten. Binnen Web in de Wijk Veendam proberen we iedereen over die vrees heen te helpen.

Dat doen we door lessen aan te bieden waarbij we intensieve begeleiding geven, daarbij houden we de kosten bewust laag, zodat dit geen drempel is.
Er zijn laptops aanwezig en er zit tijdens de lessen naast de cursist altijd een begeleider die ondersteuning en hulp biedt. De lessen zijn op woensdag in de Meridiaan in de Schaepmanstraat in Veendam.

Bij de Tablet/IPad, Smartphone/IPhone workshop volgen de cursisten de lessen met behulp van hun eigen apparaat.
Daarnaast is er iedere vrijdagochtend een Inloop in het gebouw van deBasis / Compaen aan het Jan Salwaplein, hoofdingang / Zorg en Welzijn.
Hier kan iedereen (ook niet cursisten) met eigen laptop, Tablet/IPad of Smartphone/IPhone, gratis en zonder afspraak binnenlopen voor advies en hulp. In de schoolvakanties is er geen Inloop of les.
Voor kennismaking, informatie of hulp zijn we in ’t Veencompas aanwezig op vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur. Web in de Wijk kan dan laten zien en uitleggen hoe we iedereen de digitale snelweg op kunnen helpen.