Over ons

Digitaal fit in Veendam

VEENDAM – Men zou niet alleen fysiek fit moeten willen blijven, ook digitaal fit zijn is belangrijk, schetst Web in de Wijk. De digitale wereld groeit razendsnel.
Jongere mensen groeien op binnen die wereld maar vooral ouderen staan soms nog aan de zijlijn. Ze weten er (te) weinig van, zijn bang dat er wat verkeerd gaat of dat er wat stuk gaat aan de apparaten. Binnen Web in de Wijk Veendam proberen we iedereen over die vrees heen te helpen. Dat doen we door heel goedkoop de lessen aan te bieden, alleen het drukwerk van het zelf geschreven lesmateriaal moet betaald worden, en door intensieve begeleiding te geven.
Er zijn laptops aanwezig en tijdens de lessen zit er altijd een begeleider naast die ondersteuning en hulp biedt. Daarnaast is er iedere vrijdagochtend inloop in het gebouw van Compaen aan het Jan Salwaplein, ingang Ontmoeting.
Hier kan iedereen met eigen laptop, Tablet/Ipad of Smartphone/Iphone, ook niet cursisten, gratis en zonder afspraak binnenlopen voor advies en hulp. In de schoolvakanties is er geen Inloop of les.”
Kom voor een kennismaking of informatie eens naar een inloopmorgen in het Compaen gebouw op vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur. Web in de Wijk kan dan laten zien en uitleggen hoe ze u de digitale snelweg op kunnen helpen.

Web in de Wijk al jaren een schot in de roos

Vrijwilligers van Web in de Wijk hebben in de afgelopen tien jaar meer dan vijfhonderd mensen wegwijs gemaakt in de digitale wereld en ze zijn hiermee nog niet klaar.
De non-profitorganisatie kreeg bezoek van wethouder Jaap Velema (D66), die het belang van Web in de Wijk Veendam onderstreepte. Hij kwam langs in multifunctioneel centrum De Meridiaan in Veendam Noord waar de vrijwilligers les geven aan vooral oudere inwoners van de gemeente Veendam. Web in de Wijk Veendam houdt daarnaast elke vrijdagochtend een inloop in ‘t Veencompas in Veendam. Cursisten krijgen les van docenten met ervaring in het volwassenenonderwijs en worden begeleid door vrijwilligers. Op elke twee cursisten zit een begeleider. Hoewel computer en internet gemeen goed zijn geworden, komen er elk jaar nog weer nieuwe cursisten bij die geholpen worden met het omgaan met computer/laptop, Tablet/Ipad en Smartphone.