Nieuwtjes

Op 21 september start er een basiscursus Windows 10.

Voor deze cursus wordt gebruik gemaakt van een laptop van Web in de Wijk Veendam. De prijs van de cursus is € 15 voor 10 lessen. U krijgt hiervoor een cursusboek, waarin ook notities kunnen worden gemaakt en een USB-stick waarop de opgaven kunnen worden bewaard zodat u alles thuis nog eens rustig na kunt kijken. Na afloop wordt er een certificaat uitgereikt. Bij iedere cursist zit een begeleider die ervoor zorgt dat u niets mist tijdens de cursus. Tijdens deze cursus kunt u ook aangeven over welke onderwerpen u wel iets meer zou willen weten, bijvoorbeeld Dropbox, Mail, Excel of nog iets dieper ingaan op de instellingen van Windows 10. Dat zouden we dan in een aantal themalessen, volgend op de basiscursus, kunnen behandelen.

De cursussen worden elke woensdag gegeven van 10.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 15.00 uur in de Meridiaan, Schaepmanstraat 21 in Veendam.

Daarnaast heeft Web in de Wijk Veendam vanaf 23 september ook weer iedere vrijdag van 10:00 – 12:00 een inloopochtend in het  ’t Veencompas, het gebouw van de Basis, voorheen het Compaen gebouw.

Er zijn dan een aantal vrijwilligers aanwezig om u te helpen met vragen en problemen die u heeft op het gebied van computer, laptop, tablet en smartphone.

Deze hulp is geheel gratis en verplicht u tot niks.

De inloop op vrijdagmorgen

De locatie is het ’t Veencompas, Jan Salwaplein 3, Veendam (ingang Zorg en Welzijn).

Seniorweb voor meer nieuws en tips

Kijk voor meer nieuws, tips en uitleg op seniorweb
https://www.seniorweb.nl/

Booster toevoegen in app CoronaCheck

De boostergegevens verschijnen niet automatisch in de app CoronaCheck. Haal ze op zodat het vaccinatie-overzicht weer compleet is.
Lees verder

Bosje bloemen kopen via internet

Geen gelegenheid om zelf langs te gaan? Bestel een persoonlijke bloemengroet online.
Lees verder

Adressenlijst maken in exel

Maak een digitaal adressenboekje via Excel. Dan is de lijst met contacten makkelijk aan te passen of uit te breiden.
Lees meer

Post in Berichtenbox op MijnOverheid

We regelen veel overheidszaken online. Berichten van onder meer de Belastingdienst verschijnen steeds vaker in de digitale Berichtenbox op MijnOverheid.nl.

Lees meer